om ulla

Att skapa är mitt sätt att leva. Jag önskar att mina konstverk ska glädja, roa och väcka nyfikenhet hos åskådaren.

Min Tiffany glaskonst tillverkas på ett sätt som är ensamt i sitt slag. Inga färdiga mallar används. Istället pusslas utskurna, vackra och färgrika glasbitar ihop efter inspiration. Detta innebär att inget alster är det andra likt. Även mina smycken är ensamma i sitt slag. Hos mig hittar du en vid variaton av ringar, örhängen, halsband, armband, slipshållare, brudkronor, mm. Som bas arbetar jag med silver, titan och olika naturfynd – till exempel stenar och trä. Men jag blir också inpirerad av saker som pärlor, plexiglas och knappar.

Utbildningar

Till min utbildning hör silversmide, textila bilder, litografi, bildformgivning, måleri, svetsning och smyckesdesign på universitet, folkhögskolor och som privatelev.

Under flera decennier har jag deltagit i många olika utställningar runt om i landet. Exempel är Designtorget i Stockholm och Göteborg, Boklådan på Moderna muséet i Stockholm och Stadsbiblioteket i Göteborg. Lokala utställningar: till exempel Höstsalongen, Art & Design och Mjellby Konstmuseum i Halmstad. Bland mina kunder finns Halmstad kommun.

Universitet och högskola:

Folkhögskola:

Övriga kurser: